Özgür Bey Spa Hotel | Çerez Politikası

Özgür Bey Spa Hotel | Dervişoğlu Tur. Tic. ve San. A.Ş
 

Dervişoğlu Tur. Tic. ve San. A.Ş.  (Özgür Bey Spa Hotel | Şirket) olarak, internet sitesi ziyaretçilerimize ait kişisel verilerin, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili sair mevzuatına (KVK Mevzuatı) uygun olarak işlenmesi için azami hassasiyeti göstermekte ve sizlere internet sitemiz aracılığıyla çerez kullanmakta olduğumuzu belirtmek isteriz. İşbu Çerez Politikasının amacı, tarafımızca işletilmekte olan https://www.ozgurbeyspahotel.com internet sitesinin (Site) site kullanıcıları/üyeleri/ziyaretçileri (Veri Sahibi) tarafından ziyaret edilmesi ile elde edilen çerezlerin, türleri ve kullanım amaçları hakkında sizleri bilgilendirmektir.


1. Çerez mi?


Çerezler, bir internet sitesini ziyaret ettiğinizde, bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda (Cihaz''lar'') saklanan söz konusu cihazın tespit edilmesine olanak sağlayan çoğunlukla harf veya sayılardan oluşan küçük metin dosyalarıdır.


2. Çerezler Vasıtasıyla İşlenen Kişisel Verileriniz Nelerdir?


Çerezler vasıtasıyla Site üzerindeki kullanım ve ziyaret alışkanlıklarınız, oturum bilgileriniz, konum bilgileriniz, geçmiş işlemleriniz ve gezinme bilgileriniz işlenmektedir.

 

3. Çerezler Hangi Amaç için Kullanılır ve Hangi Yöntemle Toplanır?
 

  • Şirket olarak, günlük dosyalar, boş gif dosyaları ve/veya üçüncü taraf kaynakları yoluyla toplanan çerezlerden oluşan kişisel verilerinizi, KVK Mevzuatına uygun olarak ve aşağıda belirtilen amaçlar ile sınırlı olmak kaydıyla işlemekteyiz.

 

  • Site ziyaretçilerimize daha iyi hizmet sağlayabilmek adına Site üzerinde gezinme bilgileriniz işlenmekte, bu amaç ile sınırlı olarak üçüncü kişilerle paylaşılmakta ve güvenli olarak saklanmaktadır.

 

  • Tercihlerinizle ilgili bir özet oluşturmak amacıyla geçmiş işlemleriniz depolanmaktadır.

 

  • Pazarlama izniniz dikkate alınarak size özel tanıtım yapmak, promosyonlar ve pazarlama teklifleri sunmak, sitenin içeriğini size göre iyileştirmek ve/veya tercihlerinizi belirlemek amaçlarıyla, site üzerinde gezinme bilgileriniz ve/veya site üzerindeki kullanım geçmişiniz izlenebiliyor olacaktır.

 

  • Sitenin nasıl kullanıldığını analiz etmek ve Siteyi kullanım deneyiminizi iyileştirmek adına işlevsel ve analitik çerezler kullanılmaktadır.

 

  • İlgi alanlarınıza ait ve size daha uygun içerik ve reklamları sunmak için reklam/tanıtım amacıyla reklam çerezleri kullanılmaktadır. Bu şekilde, siteyi kullandığınızda size daha uygun içerikler karşınıza çıkacak, kişiye özel kampanya ve ürünler sunulmakta ve daha önceden istemediğinizi belirttiğiniz içerik veya fırsatlar bir daha sunulmayacaktır. Reklam teknolojisi, size özel reklamlar sunabilmek için web sitesine ve web sitesinin reklam verdiği web sitelerine yaptığınız önceki ziyaretlerle ilgili bilgileri kullanır. Bu reklamları sunarken, web sitesinin sizi tanıyabilmesi amacıyla tarayıcınıza benzersiz bir üçüncü taraf çerezi yerleştirilebilir. 


Şirket, çevrimiçi ve çevrimdışı olarak farklı yöntemlerle toplanan bilgileri veya farklı
zamanlarda Site üzerinde sizden toplanan bilgileri eşleştirebilir ve bu bilgileri üçüncü
taraflar gibi başka kaynaklardan alınan bilgilerle birlikte kullanabilir.
 

4. Sitede Hangi Çerez Türleri Kullanılmaktadır?
 

Sitemizde hem birinci parti çerezler (ziyaret ettiğiniz site tarafından yerleştirilen) hem de
üçüncü parti çerezleri (ziyaret ettiğiniz site haricindeki sunucular tarafından yerleştirilen)
kullanılmaktadır. Aşağıda Sitemizde kullandığımız farklı türdeki çerezleri görebilirsiniz:
 

Zorunlu (Temel) Çerezler:
Sitenin düzgün bir şekilde çalışabilmesi, özelliklerinden ve sunulan hizmetlerden yararlanabilmeniz için kullanımı mecburi olan çerezlerdir. Örneğin, sitemizde oturum açtığınızda devreye giren kimlik doğrulama çerezleri, sitemizde bir sayfadan diğerine geçtiğinizde etkin olan oturumunuzun devam etmesini sağlamaktadır. Bu çerezlerin devre dışı bırakılması hizmet ve özelliklerin kullanılamaz hale gelmesine yol açabilir.

Kalıcı Çerezler:
Sitenin işlevselliğini artırmak, ziyaretçilerimize daha hızlı ve iyi bir hizmet sunmak amacıyla kullanılan ve tarayıcılar vasıtasıyla tarafınızca silininceye dek veya son kullanım tarihine kadar geçerliliğini sürdüren çerezlerdir. Bu tür çerezler, yaptığınız tercihleri hatırlamak ve web sitesi kullanımınızı kişiselleştirmek için kullanılmaktadır. Bu kullanım parolanızı kaydeden ve web sitesi oturumunuzun sürekli açık kalmasını sağlayan, böylece her ziyaretinizde birden fazla kez parola girme zahmetinde bulunmamanıza yarayan çerezleri ve web sitesini daha sonraki ziyaretlerinizde sizi hatırlayan ve tanıyan çerezleri içerir.

Oturum Çerezleri:
Siteyi ziyaretiniz süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Bu tür çerezler, kişisel veri içermezler ve kişisel verilerin
internette aktarılma ihtiyacını azaltmaya yardım eder. Bu çerezleri silebilirsiniz veya kullanılmalarını engelleyebilirsiniz; ancak, bu çerezlerin devre dışı bırakılması, Site performansının düşmesine ve kullanıcı deneyiminizin kısıtlanmasına neden olabilir. İşlevsel ve Analitik Çerezler: Siteye nereden bağlandığınız, Site üzerinde hangi içeriği görüntülediğiniz ve ziyaretinizin süresi gibi Siteyi nasıl kullandığınızın izlenmesi dâhil olmak üzere, Siteyi nasıl kullandığınızı belirlemek amacıyla kullanılan çerezlerdir.

Reklam Çerezleri:
Site üzerinde sizin ilgi alanlarınıza ve ihtiyaçlarınıza uygun içerikler sağlamamızı destekleyen çerezlerdir.

Flash Çerezleri:
Sitede yer alan görüntü veya ses içeriklerini etkinleştirmek adına
kullanılmış olan çerezlerdir.

Google Analytics:

  • İşlevi: İzleme ve Analiz

  • Kullanılma Amacı: Performans ve kullanıcı deneyimini artırmak için, siteye gelen ziyaretçi hareketlerini farklı açılardan ölçümlemek ve analiz etmek.

  • Çalışma Yöntemi: https://www.ozgurbeyspahotel.com sitesi içerisinde hangi ekranlarda gezindiğiniz ve neler yaptığınız hakkında isimsiz (Anonim) toplu veriler sağlar.

  • Çerez Türü: Üçüncü Parti, Kalıcı ve Oturum çerezleri.


Google Adwords:

  • İşlevi: Siteler Arası İzleme.

  • Kullanılma Amacı: Gezinme davranışlarınızdan yola çıkılarak, reklamlarımızın size özel, kişiselleştirilmiş olarak gösterilebilmesini sağlamak.

  • Çalışma Yöntemi: Ziyaretçiler hakkında, gezindiğiniz sitelerden önce ve sonra ziyaret edilen siteler gibi isimsiz (Anonim) bilgiler sağlar.

  • Çerez Türü: Üçüncü Parti, Kalıcı ve Oturum çerezleridir.
     

5. Çerez Kullanımını Nasıl Kontrol Edebileceksiniz?

 

Sitemizi kullanabilmek için çerez kullanımı zorunlu değildir; tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkânınız her zaman mevcuttur. Tarayıcınızı tüm çerezleri engelleyecek şekilde ayarlamanız halinde, Sitemizi kullanmaya
devam edebileceksiniz, ancak bu durumda; Site’nin tüm işlevlerine erişemeyebilir veya erişiminiz sınırlı olabilir, kullanıcı deneyiminizin kalitesi de aynı ölçüde düşebilir.

Adobe Analytics:
http://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html

AOL:
https://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enable-cookie-settings-on-browser

Google Adwords:
https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en

Google Analytics:
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Google Chrome:
http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

Internet Explorer:
https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Mozilla Firefox:

http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies

Opera:
http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

Safari:
https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr TR


6. Veri Sahibi Olarak Haklarınız Nedir/Nelerdir?
 

KVKK’nın 11. maddesi uyarınca kişisel verilerinizin:
 

  • İşlenip işlenmediğini öğrenme

  • İşlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme

  • İşlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme

  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme

  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme

  • KVKK ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme

  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi aracığıyla kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme

  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme


​haklarına sahip olduğunuzu saygılarımızla bildirmek isteriz.